5.8.11

Από παιδιά στη βιομηχανία της μόδας


Ξαπλωμένη ανάμεσα σε λεοπάρ μαξιλάρια και με έντονα βαμμένα χείλη ποζάρει στον φωτογραφικό φακό. Σ' αυτήν την προκλητική πόζα, το μοντέλο έιναι μόλις... 10 ετών.

Οι προκλητικές αυτές φωτογραφίες της Thylane Lena-Rose Blondeau έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων για το γεγονός ότι ένα τόσο μικρό παιδί ποζάρει με την σεξουαλικότητα ενός ενήλικου μοντέλου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Thylane έχει εμφανιστεί σε πολλές καμπάνιες, η εικόνα της εχει κάνει το γύρω του διαδικτύου και έχει ήδη ένα αξιοζήλευτο portfolio. Εχει γίνει εξώφυλλο της Vogue Enfants, αλλά και άλλων υψηλών προδιαγραφών και μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικών.
Οι φωτογραφίες της 10χρονης με το έντονο μακιγιάζ και τις γόβες στιλέτο που παρουσιάστηκαν στο περιοδικό Cadeaux, έφεραν ξανά στο προσκήνιο το θέμα των ανήλικων μοντέλων και της χρήσης τους από τη βιομηχανία της μόδας.
Ειδικοί προειδοποιούν ότι η μεταχείριση ενός παιδιού κατα αυτόν τον τρόπο προκαλεί μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά.
Εκπρόσωπος της Ενωσης Μητέρων της Βρετανίας δήλωσε ότι "Ανησυχούμε για την στάση του πρακτορείου, στο οποίο ανήκει η Blondeau. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ξέρουν αν πρόκειται για ένα παιδί ή μία ενήλικη".

Η δρ κλινικής ψυχολογίας Εμμα Γκρέι δήλωσε ότι η φωτογραφίες αυτές έρχονται σε αντίθεση με αυτό που στην κοινωνία αποκαλείται παιδικότητα. "Ενα παιδί που εκτίθεται κατά αυτόν τον τρόπο δεν είναι κατάλληλα εφοδιασμένο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ενήλικων γύρω της", πρόσθεσε.

Η Thylane Lena-Rose Blondeau ειναι κόρη του Γάλλου πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή Patrick Blondeau και της ηθοποιού και τηλεοπτικής παρουσιάστριας Véronika Loubry.

πηγή:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63281301