23.1.11

«Παραμυθο-δρώμενα» σε 10 βιβλιοπωλεία της Αθήνας

Μια σειρά από ξεχωριστά δρώμενα σε βιβλιοπωλεία της πόλης οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) με αφορμή την 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου (28-31 Ιανουαρίου, Helexpo-Μαρούσι). Το Σάββατο 22 και το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, οι μικροί αναγνώστες απ’ όλο το Λεκανοπέδιο θα μπορούν να «ταξιδέψουν» στον φανταστικό κόσμο των βιβλίων μέσα από τα «Παραμυθο-δρώμενα».

Με τη δράση αυτή γίνεται μια πρώτη γνωριμία με το πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Athens every week» που έχει στόχο τη συντονισμένη προβολή της πολιτιστικής, αθλητικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας της Αθήνας αλλά και της Περιφέρειας Αττικής ευρύτερα, ανά εβδομάδα.

Τα 10 «Παραμυθο-δρώμενα» πραγματοποιούνται σε αντίστοιχα 10 βιβλιοπωλεία ανά την Αθήνα, περιμένοντας τα παιδιά να ταξιδέψουν μέσα στις σελίδες των βιβλίων που στάθηκαν αφορμή για να δημιουργηθεί μια παράσταση.
Συνεργάζονται ηθοποιοί, παραμυθάδες και κουκλοπαίχτες, μουσικοί και εμψυχωτές (με συντονισμό-επιμέλεια της ομάδας κουκλοθεάτρου Κοκου-μουκλό), στη δημιουργία ενός πολύπλευρου δρώμενου όπου θα γνωρίσουν ήρωες από εικόνες βιβλίων που ζωντάνεψαν στον κόσμο του κουκλοθεάτρου, θα ακούσουν παραμύθια, θα συμμετέχουν σε μουσικoκινητικά παιχνίδια αλλά και κατασκευές με αφορμή βιβλία.

Συμμετέχουν: οι κουκλοπαίχτριες Βάσω Γιαρένη και Ηρώ Θεοδώρου, οι ηθοποιοί Γιάννης Κουμούνδρος, Παναγιώτα Μαστόρη, Δημήτρης Παπαδάτος, η παραμυθού Εύη Γεροκώστα και η μουσικοπαιδαγωγός Δέσποινα Σαλκιτζόγλου.

Τα «Παραμυθο-δρώμενα» του ΕΚΕΒΙ αποσκοπούν στην πιο άμεση και δημιουργική παρουσία των βιβλιοπωλείων στη μεγαλύτερη βιβλιογιορτή για τους μικρούς αναγνώστες, την 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου. Άλλο τόσο τα βιβλιοπωλεία μπορούν να εξελιχθούν σε διάσπαρτους πόλους πολιτισμού και διάδοσης της βιβλιοφιλίας στις αθηναϊκές γειτονιές.
(Συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία: Μεταίχμιο, Ιανός, Ελευθερουδάκης, Φλωράς, Public, Τετράγωνο, Περδίκης)

«Παραμυθο-Σταθμοί»

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

11:00 – ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
12:30 – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ IANOS
13:00 – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ)
13:00 – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΦΛΩΡΑΣ (ΚΑΛΛΙΘΕΑ)
13:30 – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ PUBLIC (MALL OF ATHENS)
Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011
10:00 – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΦΛΩΡΑΣ (ΜΑΡΟΥΣΙ)
12:00 - ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ IANOS
13:00 – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
13:00 – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ (GOLDEN HALL)
13:00 – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΕΡΔΙΚΗΣ


Διαβάστε περισσότερα:
http://entertainment.in.gr/html/ent/259/ent.99259.asp